Christophe Stienlet

Christophe werd geboren in 1972 te Leuven. Speelde op zijn 16e zijn eerste theaterstuk bij de amateurs. In 1996 startte hij zijn opleiding aan het Conservatorium te Brussel, nadat hij zijn kandidatuursjaren Politieke & Sociale Wetenschappen probeerde door te spartelen aan de K.U.L.  Hij behaalde een getuigschrift Filmgeschiedenis aan de V.U.B..   

 

Op “de planken” speelde hij voornamelijk bij het theaterensemble 'Le Mal Du Siècle'. Daar mocht hij rollen vertolken in o.a. A Clockwork Orange, Trainspotting, Wardje, Marieken en Peter Pan.  Op televisie was hij te zien in reeksen zoals Wittekerke, Schuif Af,  Spoed, Witse, Flikken, W817, Vermist en Aspe.  Hij speelde tevens de rol van Phil in de televisiereeks DE VUILBEK en presenteerde op VT4 het programma Sushi TV

In de film Iedereen Beroemd speelde hij een kleine rol.  Voor de Franstalige zender RTBF, was hij panellid voor het cultuurprogramma 50 Degrés Nord.   Ook is hij lid van De Improfeten, een gezelschap dat zich richt op improvisatietheater.   Ondertussen is hij een Foute Vriend geworden, zowel in de nieuwe  reeks (3de seizoen) als op het grote scherm in Foute Vrienden, de Film.  Politiek kent hij van binnenuit daar hij 10 jaar actief is geweest op gemeentelijk vlak (o.a. als OCMW-raadslid).  Zijn politiek mandaat heeft hij aan de haak gehangen, speciaal om in alle onafhankelijkheid deze voorstelling te kunnen maken.