Maartje & Kine (NL)

U zoekt iets verrassends, hilarisch, muzikaal, zot en vol positieve energie? Eén antwoord, muzikaal cabaret van Maartje & Kine!

Na hun opleiding op het conservatorium en de TU Delft bestormden Maartje& Kine de theaters met hun buitengewoon succesvolle debuutprogramma ‘Vreemd Folk’. Daarmee toerde dit energieke, vrolijke, ontwapenende en messcherpe damesduo als een frisse wind langs meer dan 120 steden.

In hun tweede Nederlandse theaterprogramma ‘De Goldberg Machine’ komen muziek en techniek samen in een komische show over uitvindingen, dromen en kettingreacties. Een duik in een wereld van wetenschappers en inventieve componisten. Uiteraard verpakt in de geheel eigen Maartje & Kine-stijl: humor, catchy balkanbeats, klassiek met een twist en virtuoze folk uit alle werelddelen. Op viool, accordeon, banjo, ukelele, balalaika, trompet, piano en nog veel meer andere instrumenten. Een voorstelling waarvan u zeker 24 uur een glimlach rond de mond houdt. Feest!

Maartje & Kine schrijven maandelijks een nummer voor Giel bij 3FM en traden op bij oa. DWDD, de Top 2000, KunststofTV, Tijd voor Max, Lowlands, Oerol en in de Eindemaandsshow van Martijn Koning op HumorTV, waar ze de actuele intermezzo’s verzorgden. Op z’n Maartje & Kine’s natuurlijk: grappig en vilein.

Categoriemuziek, Cabaret