Thomas Smith

Sinds zijn derde voorstelling kwam Thomas zijn improvisatietalent op de voorgrond. Met zijn voorstelling CHAOS legde hij de fundamenten en in RUIS bevestigde hij zijn unieke kunnen. Aanschouw deze meester-improvisator in zijn vijfde voorstelling STRAK. 2015 was een topjaar voor Thomas. Naast de film werd ook een derde seizoen van Foute Vrienden ingeblikt. En tv-kijkend Vlaanderen kreeg een andere kant van hem te zien door zijn deelname aan De Slimste Mens en zijn reis naar Indië met Martin Heylen in Heylen en de Herkomst. Momenteel speelt hij zijn vierde show RUIS, wegens succes, voor het tweede seizoen op rij! Vorig jaar toerde hij door heel Nederland als headliner in BOURGONDISCHE BELGEN. Dit jaar verovert hij verder Nederland met zijn solovoorstelling 'AANWEZIG'.

De Standaard over Chaos:

"Smith blijft één van de weinige Vlaamse comedians die de banaliteit van helleven echt kleur weel te geven. Met Chaos benadert hij de essentie van stand-upcomedy. Sta op en wees grappig: zelden heeft iemand stand-upcomedy zo letterlijk tot uitvoering gebracht."

De Standaard over Ruis:

"Geen comedyshow zo spannend als die van Thomas Smith, met zijn meesterlijke improvisaties over wal hij op dat moment ziet, hoort en ervaart."

Wim Helsen over Thomas:

"Het beste wat me kan overkomen in theater, als toeschouwer, is goesting krijgen om zelf te spelen. Met zijn geïmproviseerde voorstellingen geeft Thomas me goesting. Ik weet niet of ik dat zelf ooit zou doen of zou kunnen. Maar Thomas Smith is zo goed dat we voorlopig geen behoefte hebben aan een tweede comedlan als hij."